Zelfoogst Zaterdagen goed op gang

Zelfoogst Zaterdagen goed op gang

Steeds meer mensen weten de Zelfoogst Zaterdagen bij Stadslandbouw Mooieweg te vinden. Deze zijn er telkens om de twee weken van 13:00 tot 15:00 uur. Data zijn: 30 juli, 13 en 27 augustus, 10 en 24 september en 1 oktober.

Vanaf de start in 2018 zijn de bezoekersaantallen voor de Zelfoogst Zaterdagen alleen maar gestegen. Er komen veel buurtbewoners uit Rijkerswoerd en Elderveld langs, maar ook mensen uit Huissen, Elst en zelfs nog verder weg. Door de tijd heen hebben we ook een schare vaste klanten gekregen.
Vooral voor families met kinderen is het vaak een feest om zelf te oogsten. Kinderen mogen ‘schatgraven’ op zoek naar aardappels. Heel verbaasd zijn ze dan als ze ontdekken dat er zoveel aardappels aan een plant zitten.  

Aan de slag

Tijdens de Zelfoogst Zaterdag zijn bezoekers vanaf 13:00 uur welkom. Het verkoopteam, geeft uitleg en daarna kun je als bezoeker zelf op het land je eigen kostje bij elkaar scharrelen. Alle groenten zijn onbespoten en biologisch geteeld. De prijzen liggen ergens tussen die van de supermarkt en de biologische winkel in. Betalen kan bij voorkeur met pin. De inkomsten gebruiken we voor het hoofddoel van de Stadslandbouw: groenten telen voor Voedselbank Arnhem.

Groenten, bloemen, jam en meer

Het aanbod is divers: naast groenten, oogst je bij Stadslandbouw Mooieweg ook zelf bloemen en verse kruiden uit de kruidentuin. Daarnaast is er jam, door vrijwilligers zelf gemaakt. En populair zijn de groenten uit de tropische kas, zoals kousenband, tajer blad of sopropo. Onze vrijwilligster Usha beheert de kas en geeft graag uitleg over de groenten.

Zelf verkopen

In het verkoopteam is nog plek voor 1 of meer vrijwilligers. We zoeken mensen die eens in de twee weken een paar uurtjes mee willen helpen. En die het leuk vinden om met mensen contact te maken. Je komt in een gezellig team met een coördinator die de verkoop aanstuurt. En als dank mag je natuurlijk ook je eigen groenten oogsten en mee naar huis nemen. Dus je plukt er ook letterlijk zelf de vruchten van.

Hier vind je meer informatie over de vacature