Rijkerswoerd wordt groener…

Rijkerswoerd wordt groener…

Meer groen in de wijk Rijkerswoerd. Dat was het doel in het kader van de Stadslandbouw Doet actie op 13 en 14 maart j.l. Vrijwilligers van de Stadslandbouw namen daartoe het voortouw en realiseerden een eerste vergroeningsprojectje aan de Count Basiehof. 

Onder het motto ‘stenen eruit, groen erin’ werden vrijdag een paar honderd klinkers verwijderd samen met het nodige zand op een plaats waar eerste een brede stoep was. Op zaterdag kregen lavendel, duizendblad, zwarte toorts, aardbeien, rode bes, en kruiden als oregano en bieslook samen met 25 andere planten een plek in het met zwarte grond en compost verrijkte perkje. In het midden kwamen een peren-, vijgen- en appelboompje.

Helaas was het niet mogelijk de bewoners erin te betrekken vanwege het coronavirus. Om die reden was de landelijke actie NLdoet ook afgelast. Onze eigen vrijwilligers gingen in een klein groepje en met de nodige voorzichtigheid aan de slag.
Om 11.00 uur volgde een plechtig moment: het ‘mooiste tuintje’ van Rijkerswoerd werd door de voorzitter van de Stadslandbouw, Lea Manders, overgedragen aan naaste bewoner Patricia Tinnenbroek. Zij mag voortaan zorg dragen voor goed onderhoud.  Het begin is er, maar wordt voortgezet.