Stadslandbouw Mooieweg

Meer Mooieweg

Ons terrein aan de Mooieweg delen wij met onze buren van de Zorgtuin Arnhem, Dutchmoors Schapen en Tuinderij de Mijmering.  Er is altijd wat te zien en te doen.

Zorgtuin Arnhem dagbesteding

De Zorgtuin Arnhem biedt sinds 2010 dagbesteding aan bewoners uit Arnhem en omgeving die behoefte hebben aan begeleiding en/of een beschutte werkplek.

Sinds 2014 doen zij dit in hun biologische tuin aan de Mooieweg. Het is een kleinschalig project gebaseerd de positieve effecten van tuinieren.

Mensen met psychische, sociale en/of overgevoelige problematiek krijgen hier persoonlijke begeleiding.

Op de website van de Zorgtuin Arnhem vind je uitgebreide informatie www.zorgtuin-arnhem.nl

Dutchmoors Schapen

lammetjes

Vanaf het eind van de winter verblijven de zwangere vrouwtjes-schapen van Dutchmoors aan de Mooieweg. Zo kunnen ze lammeren in een beschutte omgeving.

Tussen februari en mei huppelen de lammetjes vrolijk rond. De kleinschalige begrazing houdt het grasland kort.

Erik en Ouisal van Dutchmoors zijn expert in het trainen van border collies. Ook geven ze demonstraties schapen drijven en vachtvilten. Je kunt ook een dagje met ze over de hei struinen.

Je leest meer op hun website www.dutchmoors.nl

Tuinderij de Mijmering

groentepakket

Sinds eind 2017 is ook Tuinderij de Mijmering aan de Mooieweg gevestigd. Deze kleinschalige tuinderij levert groentepakketten voor abonnees in Arnhem.

Jeanette en Adam kweken op natuurlijke wijze (h)eerlijk voedsel waarmee ze lichaam, geest en stad willen voeden. De Mijmering kiest bewust voor kleinschaligheid, samenwerking met de natuur, biologisch zaad en eigen opkweek. Tijd en aandacht geeft krachtige gewassen en dat proef je!

Met een groente-abonnement voor een half jaar geniet je van heerlijke groenten en kruiden, vers van het land.

Lees meer op de website van de Mijmering www.demijmering.nl