Terugblik Kunst op de Keet

Terugblik Kunst op de Keet

Stadslandbouw Mooieweg en Jongerenwerk Rijnstad organiseerden in oktober 2021 samen het project ‘Kunst op de Keet’. Onder begeleiding van twee Arnhemse street-art kunstenaars maakten jongeren uit Arnhem-Zuid twee graffiti muurschilderingen op onze keet en bijenstal. Na 26 oktober zijn de kunstwerken door iedereen te bewonderen. Als het hek openstaat ben je welkom!

Aanleiding

In Rijkerswoerd en andere wijken in Arnhem-Zuid is relatief weinig te doen voor jongeren. Daarom organiseerden Rijnstad Jongerenwerk en Stadslandbouw Mooieweg samen het project ‘Kunst op de Keet’.  Het project daagde jongeren in de leeftijd 10 – 16 jaar uit om samen iets moois te maken en op een positieve manier bij te dragen aan hun eigen leefomgeving. Wijkplatform Rijkerswoerd, Wijkplatform Vredenburg en het Postcodeloterij Buurtfonds steunden het project met een financiële bijdrage.
Tijdens drie workshops gingen de jongeren uit Rijkerswoerd en andere wijken samen met de Arnhemse kunstenaars Sander Dolstra en Erik Snelder aan de slag.

Filmpje van het graffiti spuiten op 13 oktober

Eerste workshop 30 september

In de eerste workshop kregen de jongeren een rondleiding over het terrein en maakten op basis daarvan meerdere ontwerpen.

Tweede workshop 6 oktober

In de tweede workshops sneden de jongeren graffiti-stencils uit en maakte Sander Dolstra twee ontwerpen voor op de bijenstal.

Verkiezing mooiste ontwerp

Tijdens de Open Dag op 9 oktober konden bezoekers stemmen op het mooiste ontwerp. Het ontwerp met de meeste stemmen werd tijdens de derde workshop uitgevoerd.

Derde workshop 13 oktober

Tijdens de laatste workshop, op 13 oktober, gingen de jongeren de kunstwerken spuiten. Zo’n 12 jongeren namen hieraan deel. Onder begeleiding van street-art kunstenaars Sander Dolstra en Erik Snelder maakten ze twee echte graffiti-kunstwerken, met bloemen, bijen en groenten. TV Arnhem kwam nog langs voor een reportage over het project en interviewde twee van de deelnemers.

Na een kleine 2 uur hard werken stond er een prachtig resultaat en werden de kunstwerken nog even officieel geopend, in aanwezigheid van enkele ouders, Stadslandbouw-vrijwilligers en overige belangstellenden.

Het eindresultaat

Na 13 oktober zijn de kunstwerken voorzien van 2 laklagen en opgehangen op de keet en de bijenstal. Ze zijn een prachtige en kleurrijke aanwinst voor ons terrein. Wij worden er heel vrolijk van en idereen is welkom om ze te komen bewonderen!