Kunst op de Keet!

Kunst op de Keet!

Kunst op de Keet!

Stadslandbouw Mooieweg en het Jongerenwerk van Rijnstad starten samen het project ‘Kunst op de Keet’. Onder begeleiding van twee Arnhemse street-art kunstenaars gaan jongeren uit de wijken Rijkerswoerd en Vredenburg twee graffiti muurschilderingen maken op het terrein van Stadslandbouw Mooieweg. Op 13 oktober moeten de schilderingen klaar zijn en worden ze feestelijk geopend.

Tijdens 3 workshops gaan de jongeren (12 – 18 jaar) de muurschilderingen ontwerpen en uitvoeren, onder begeleiding van de Arnhemse kunstenaars Sander Dolstra en Erik Snelder (Studio Mutoni). De schilderingen zullen een relatie hebben met de Stadslandbouw en komen op de Stadslandbouw-keet en op de bijenstal. Voor de bijenstal worden twee ontwerpen gemaakt. Tijdens de Open Dag op 9 oktober kunnen bezoekers stemmen op het mooiste ontwerp. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt op 13 oktober uitgevoerd en daarna feestelijk geopend, samen met de buurt.

In Rijkerswoerd en Vredenburg is relatief weinig te doen voor jongeren.

Meer te doen voor jongeren

Stadslandbouw Mooieweg bedacht dit project samen met Rijnstad Jongerenwerk. Dankzij de bijdragen van wijkplatform Rijkerswoerd, wijkplatform Vredenburg en het Postcodeloterij Buurtfonds kan het nu worden uitgevoerd.

Gytha van der Veer, coördinator PR en Activiteiten bij Stadslandbouw Mooieweg, vertelt: “In Rijkerswoerd en Vredenburg is relatief weinig te doen voor jongeren. Met dit project willen we jongeren uitdagen om samen iets moois te maken en op een positieve manier bij te dragen aan hun eigen buurt. We wilden al heel lang een kunstwerk op onze keet en bijenstal. We zijn dan ook heel benieuwd wat het gaat worden. Op 9 oktober kan iedereen tijdens onze Open Dag stemmen op zijn/haar favoriete ontwerp. Op 13 oktober of daarna kun je het resultaat komen bekijken.”

Meedoen?

Het project richt zich op jongeren tussen 12 en 18 jaar in de wijken Rijkerswoerd en Vredenburg. De workshops zijn op 30 september, 6 oktober (deel van de groep) en 13 oktober, van 15:30 tot circa 17:00 uur. Jongeren die mee willen doen kunnen zich opgeven bij de jongerenwerkers van Rijnstad. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. Contact: t.vmiddendorp@rijnstad.nl en m.kop@rijnstad.nl. Meer informatie in deze flyer.