Naast groente telen voor de Voedselbank, wil Stadslandbouw Mooieweg ook ontmoetingen stimuleren en mensen kennis laten maken met deze mooie plek. Dit voorjaar starten er daarom verschillende activiteiten. Vanaf 3 juni zijn er de tweewekelijkse Zelfoogst Zaterdagen. Op 17 juni is er Open Dag. In juni start ook ‘Koffie in het Groen’: een wekelijks koffiemoment voor bewoners en belangstellenden. En op 12 juli wordt het eerste buurtrestaurant gehouden. Genoeg te doen dus, aan de Mooieweg 17!
Zelfoogst Zaterdagen
Startend op 3 juni kunnen bezoekers om de twee weken hun eigen groenten, kruiden en af en toe fruit en bloemen oogsten. Alles vers van het land en zonder kunstmest en gif geteeld. Betalen kan met pin, contant en dit jaar voor het eerst ook met Arnhems Hert. Data zijn 3 en 17 juni; 1, 15 en 29 juli; 12 en 26 augustus; 9 en 23 september en 7 oktober. Tijd: van 13:00 – 15:00 uur
Open Dag 17 juni
Tijdens de Open Dag op 17 juni zijn er tussen 11:00 en 15:00 uur rondleidingen, kinderactiviteiten, zelfoogst en verkoop van zelfgemaakte jam en siroop. Zorgtuin Arnhem en Tuinderij de Mijmering -beide ook gevestigd op het terrein aan de Mooieweg- houden eveneens open huis met rondleidingen en verkoop. Ook de Groengroep en het Wijkplatform Rijkerswoerd geven op 17 juni acte de présence.
Koffie in het Groen
Startend in juni is er elke vrijdagochtend van 11:00 tot 12:00 uur een koffie inloop voor buurtbewoners en andere belangstellenden. Iedereen die graag samen een kopje koffie of thee wil drinken in een mooie groene omgeving is welkom. Regelmatig wordt een klein rondje door de tuin gemaakt, incidenteel zijn er ook speciale activiteiten. Het koffiemoment is op donatiebasis.
Buurtrestaurant
Op woensdag 12 juli organiseert de Stadslandbouw Mooieweg in samenwerking met wijkplatform Rijkerswoerd en Rijnstad het eerste buurtrestaurant. Buitenkok Gidy van Atelier de Beleving bereidt een heerlijke maaltijd met verse groenten van de Stadslandbouw. Een leuke manier voor wijkbewoners om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. De kok meehelpen met voorbereiden kan altijd. Houd voor meer informatie en aanmelden deze website in de gaten.