Activiteiten bij Stadslandbouw Mooieweg

Als het hek openstaat ben je welkom op ons terrein. We vinden het leuk als je spontaan eens aan komt waaien. Regelmatig organiseren we activiteiten zoals open dagen en zelf-oogst zaterdagen. Ook verkopen we zaai- en pootgoed en organiseren nog veel meer. Op deze pagina lees je over onze activiteiten.

Agenda en Nieuws

In onze Agenda vind je een overzicht van activiteiten op ons eigen terrein of daarbuiten. Wees welkom, we zien je graag!

Op onze Nieuwspagina vind je actuele nieuwsberichten en blogs over ons project. 

Open dagen

In het voorjaar en in het najaar houden we open dag. Je kunt dan rondkijken op ons terrein en er zijn verschillende activiteiten.  Waaronder ook speciale kinderactiviteiten en demonstraties. De open dagen organiseren we vaak samen met onze buren van Zorgtuin dagbesteding en tuinderij de Mijmering en Dutchmoors Schapen

Kijk voor de datum van de volgende open dag in de Agenda

Tijdens de zelf-oogst zaterdagen oogst je zelf verse groenten van ons land

Zelf-oogst zaterdagen

In de zomermaanden juni t/m september organiseren we regelmatig zelf-oogst zaterdagen. Op deze dagen kun je zelf groenten, kruiden en bloemen oogsten voor een klein bedrag. Het aanbod en de prijzen variëren. Pinnen is mogelijk. Neem wel zelf een tas mee. Wanneer de zelf-oogst dagen zijn, zie je via onze sociale media kanalen en in de Agenda.

Kiemplantjes voor je eigen moestuin

In het voorjaar kweken we een deel van onze groenteplantjes zelf op. Vaak houden we ook wat plantjes over. Deze bieden we te koop aan in de periode februari t/m mei op werkochtenden tussen 9:00 en 12:00 uur. Het aanbod en de prijzen variëren. Mail voor meer informatie naar slbmooieweg@gmail.com

Donateursactiviteit

Jaarlijks organiseren we een speciale activiteit voor onze donateurs, vaak in combinatie met onze open dag in het najaar. Zo organiseerden we in 2018 een culinaire donateurslunch en in 2019 gratis workshops voor onze donateurs tijdens ons 5-jarig jubileum. Tijdens donateursactiviteiten maak je nader kennis met het werk van Stadslandbouw Mooieweg en met onze vrijwilligers en andere donateurs. Donateur ben je al vanaf € 10,- per jaar. Geef je hier op.

Bezoek ons terrein

Als het hek open staat ben je van harte welkom op ons terrein. Je mag er rondlopen en/of zitten en genieten van al het groen om je heen. Bij de ingang van ons terrein vind je een permacultuur tuin en een wilde tuin met eetbare struiken en een vijver. Op de rest van het terrein vind je de Stadslandbouw-akkers met kassen, bijen en het terrein van onze buren de Zorgtuin, Tuinderij de Mijmering en Dutchmoors Schapen.
Heb je een vraag of opmerking? Spreek een van de vrijwilligers aan. Zij zijn er in de regel ’s ochtends op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Permacultuur tuin en groene stadsoase

Direct achter het hek bij de ingang bevinden zich de permacultuur tuin en een strook met eetbare struiken, (fruit)boompjes en een vijver. Deze ‘groene stadsoase’ kwam tot stand door een crowdfundingsactie in 2017, met de hulp van veel buurtbewoners en een bijdrage van het Oranjefonds. Het is daarom een plek van de wijk én voor de wijk. Als het hek open staat ben je er van harte welkom.
In de permacultuur tuin staan allerlei gewassen door elkaar. Daarmee bootsen we zoveel mogelijk een natuurlijk ecosysteem na. Je vindt er een combinatie van eetbare en niet-eetbare gewassen, vaste planten en eenjarigen, struiken, kruiden en bloemen. Het duurt vaak meerdere jaren voordat de permacultuur tuin volwassen is en zichzelf goed in evenwicht houdt.

Op de Stadslandbouw akkers produceren we groenten voor de Voedselbank

Stadslandbouw-akkers

Op het middendeel van ons terrein vind je de Stadslandbouw akkers. Hier produceren we groenten voor de Voedselbank, maar ook kruiden, bloemen en klein fruit. We telen zonder kunstmest en gif en passen wisselteelt toe. Dezelfde gewastypen zetten we telkens op een andere plek. Zo behouden we de bodemvruchtbaarheid en voorkomen we ziekten.

bijenstal met bijenkasten.

Bijen

Op ons terrein bevindt zich ook een bijenstal met bijenkasten. De bijen bestuiven onze gewassen en produceren honing. Daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan de Stadslandbouw. Een Imkergroep draagt zorg voor de bijenvolken.

Lammetjes kijken bij onze buren van Dutchmoors Schapen

Lammetjes

Elk jaar omstreeks februari krijgen de schapen van onze buren Dutchmoors Schapen lammetjes. Als het hek open staat ben je welkom om naar de schapen en hun lammetjes te komen kijken.

Onze keet huren?

Op tijden dat we ons onderkomen niet gebruiken heb jij er misschien wel wat aan. We verhuren de keet voor een schappelijk bedrag. Er is ruimte voor maximaal 30 personen. Je vindt er een basisinrichting: tafels, stoelen, mogelijkheid om koffie en thee te zetten, een elektrisch kookplaatje met bijbehorende potten en pannen en uiteraard sanitaire voorzieningen. Als je interesse hebt neem dan contact met ons op via slbmooieweg@gmail.com